Paweł Stawicki

Paweł Stawicki, juror MPwD 2024





Head chef restauracji White Marlin w Gdańsku oraz restauracji Maniera z kuchnią polską w Gdańsku, chef patron restauracji Scoria w Bydgoszczy oraz ambasador marki Lubiana.

Doradca kulinarny w zakresie tworzenia projektów restauracji. 10 lat prowadził restaurację Mercato w hotelu Hilton w Gdańsku, gdzie wraz z zespołem zdobył wiele wyróżnień, tworząc czołową restaurację w Polsce. Doceniony przez „Gault & Millau” jako Szef Jutra. Doświadczenie zbierał m.in. w restauracjach rekomendowanych przez Michelin, jak np.: The Greenhouse (dwie gwiazdki Michelin), Maaemo (trzy gwiazdki Michelin), czy w warszawskim Atelier Amaro (jedna gwiazdka Michelin) oraz Raw w Taipei (dwie gwiazdki Michelin). Jego dania to ukłon w stronę tradycji w modernistycznym wydaniu. Mocno podkreśla, jak ważna jest praca całego zespołu, z którym każdego dnia przekuwa pasję w profesjonalizm, a ten w wysoką jakość.

Formularz kontaktowy

Informujemy, iż odpowiedź na Państwa pytanie zostanie udzielona przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. na podany adres e-mail. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez firmę Las-Kalisz Sp. z o.o. dla celów udzielenia odpowiedzi. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do uzyskania odpowiedzi. Administratorem danych jest firma Las-Kalisz Sp. z o.o..

Kontakt

Organizator: Las Kalisz

ul. Krotoszyńska 1, 63-714 Kobierno

Telefon:  +48 62 725 42 70

E-mail:
rzecznik@mistrzostwadziczyzna.pl
Zgłoszenia:
zgloszenia@mistrzostwadziczyzna.pl
Reklama:
reklama@mistrzostwadziczyzna.pl